PROIECTE DIN BUGETUL LOCAL 2016-2019

 

Anul 2016 – proiect finalizat.
Proiect:  Realizarea unui nou parc de joacă în cartierul de blocuri, strada Iacob Mureșianu, oraș Năsăud.
Valoare nominală proiect: 171.700 lei
Anul 2016 - proiect finalizat.
Proiect:  Lucrări de reparație, modernizare și dotare la Piața agroalimentară a orașului Năsăud.
Valoare nominală proiect: 121.800 lei
Anul 2016-  proiect finalizat.
Proiect: Realizare zid de sprijin pentru consolidare, în zona calamitată „Vârful Uliței”, din cartierul năsăudean Liviu Rebreanu.
Valoare nominală proiect: 514.000 lei
Anul 2016-  proiect finalizat.
Proiect: Amenajare grup sanitar- Stadionul Progresul din orașul Năsăud
Valoare nominală proiect: 20.000 lei
Anul 2016-  proiect finalizat.
Proiect: Achiziționare și montare căsuțe din lemn la  Stadionul Progresul din orașul Năsăud 
Valoare nominală proiect: 24.000 lei
Anul 2017-  proiect finalizat.
 Proiect: Lucrări de amenajare parcare auto/spații verzi și platforme, amplasare boxe metalice pe str. Miron Cristea (Bloc C1-C7, D1), din orașul Năsăud.
Valoare nominală proiect: 525.000 lei
Anul 2018-  proiect finalizat.
Proiect:  Realizare alee pietonală în apropierea Colegiului Național „George Coșbuc” Năsăud.
Valoare nominală proiect: 60.700 lei
Anul 2018- proiect finalizat.
Proiect: Modernizare trotuare strada Vasile Nașcu (partea dreaptă), Bulevardul Grănicerilor – intersecție cu str. Bistriței.
Valoare nominală proiect: 44.900 lei
Anul 2019- proiect finalizat.
Proiect: Construire parc fitness, situat în incinta stadionului progresul din orașul Năsăud, județul Bistrița-Năsăud.
Valoare nominală proiect: 218.600 lei
Anul 2019-proiect aflat în faza de achiziție PT.
Proiect: Realizare parcare nouă și boxe depozitare lemne în cartierul de blocuri al orașului Năsăud – din buget local.
Valoare nominală proiect: (aprox. 3.000 mp / val. estimată proiect 150.000 euro).
Anul 2019- proiect finalizat.
Proiect: Refacere trotuare și garduri de protecție la intersecția străzii Bulevardul Grănicerilor cu Str. Miron Cristea (zona Farmacia Someșana)  și înlocuire borduri (ambele sensuri) pe B-dul Grănicerilor.
Valoare nominală proiect: 168.200 lei
Anul 2019- proiect finalizat.
Proiect:  Modernizare Parcul Mic al orașului (Parcul Ferdinand) vis-a vis de Policlinica veche.
Valoare nominală proiect: 123.800 lei

 

Anul 2016 a însemnat pentru administrația năsăudeană dezvoltarea unor noi relații de parteneriat. În anul 2016 au existat parteneriate atât la nivel local cât și la nivel internațional.

         La nivel local au existat un număr de 9 parteneriate în anul 2016 și un număr de 6 parteneriate externe, derulate în vederea depunerii proiectului „Solidarity without borders” cu instituții similare din: Malta, Polonia, Croația, Italia, Portugalia și Spania. Cele 9 parteneriate interne derulate în anul 2016 sunt:

·        Parteneriat derulat cu  Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud, în vederea desfășurării de acțiuni comune de mediatizare și prevenire a consumului de droguri.

·        Parteneriat cultural derulat cu Asociația Filatelică „Bistrițeana”, realizat în vederea organizării Expoziției Filatelice „Virtus Romana Rediviva” dedicată nașterii a 150 de ani de la nașterea poetului George Coșbuc.

·        Parteneriat pentru noul Plan de Dezvoltare Locală al GAL „Țara Năsăudului”, parteneriat inclus în Strategia de Dezvoltare, pentru alocarea financiară 2016-2020.

·        Parteneriat încheiat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) în vederea derulării Campaniei de colectare a bateriilor și acumulatorilor uzați „Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci”.

·        Parteneriat cu Clubul Copiilor Năsăud și cu Centrul de Voluntariat Năsăud pentru derularea unor campanii de colectare și valorificare a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili, în vederea protejării mediului înconjurător.

·        Parteneriat cu Asociația ASTRA Năsăud în cadrul proiectului „Tabăra acasă la noi”. Primăria orașului Năsăud a susținut realizarea activităților proiectului pe raza orașului Năsăud.

·        Parteneriat cu Asociația ROMACT pentru elaborarea Planului de Acțiune privind Incluziunea Romilor în Strategia de Dezvoltare Locală.

·        Parteneriat încheiat cu Asociația Economic în vederea dotării unui spațiu de joacă de pe raza localității.

·        Parteneriat derulat cu Fundația Romenien Group Schoonebek, care în cursul anului 2016 au transmis un transport umanitar pentru Spitalul Orășenesc „Dr. George Trifon” din Năsăud.

·        Parteneriat derulat de Primăria Orașului Năsăud cu Asociația Arme Hundseelen Aus Romanian pentru toți câinii din adăpostul public. Aceștia primesc hrană zilnic și și medicamente de primă urgență. În anul 2016 au fost dați spre adopție externă un număr de 47 câini în Germania, Anglia și Austria și un număr de 5 câini care au fost adoptați  pe plan local. Din fondurile asociației, curtea interioară a fost îngrădită, realizându-se astfel un spațiu pentru plimbarea în aer liber și de socializare a câinilor cazați în adăpost.